תבלינים

קינמון

יתרונות: מפחית רמות סוכר, אנטי דלקתי, נוגד חמצון, מפחית כולסטרול, מחזק מערכת חיסון. 
טוב למצבי התקררות, מסייע בהרזיה, משפר עיכול, מגן על הלב ומפחית כולסטרול.

שימושים לדוגמא: חליטות
במאפים
בתבשילים 
ביוגורט
בדייסת שיבולת שועל

כמון

יתרונות: מפחית גזים, עשיר בברזל, מסייע למניעת סרטן.

שימושים לדוגמא: בבישול – 
בתבשילים
במרקים
בירקות בתנור

גי'נג'ר

יתרונות: מפחית בחילות והקאות, מפחית דלקות בגוף, מפחית זיהומים, טוב לשיעול, מקל על מערכת העיכול ולכן מפחית גזים ונפיחות. עוזר למנוע סרטן.

שימושים לדוגמא: תיבול 
שתייה בתה (דוגמא למשקה מפנק: מים רותחים, ג'ינג'ר, נענע, דבש, פלח תפוז, קינמון).

כורכום

יתרונות: עשיר בנוגדי חמצון וביניהם הכורכומין. 
מגן מפני סרטן, מוריד רמות סוכר,  אנטי דלקתי, עוזר לנקות רעלים מהגוף, מגן על כלי הדם והלב. 
מגן על הכבד, טוב לבעיות עור.
פעיל יותר בגוף בשילוב עם פלפל שחור.

שימושים לדוגמא: ניתן להוסיף לבישול, אך ניתן גם לקחת כ"תוסף" בהכנה ביתית – לערבב יחד עם מים ולשתות.

פלפל שחור

יתרונות: אנטי דלקתי, מזרז ירידה במשקל, עשיר בנוגדי חמצון, טוב לסוכרתיים, ממריץ זרימת דם, מטפל בעצירות.

שימושים לדוגמא: משתלב בכל מאכל ("החצי" השני של המלח)
טעים בתבשילים, מרקים, סלט ירקות.