מרק אפונה עם חזה אווז

מרק אפונה עם חזה אווז (4-6 מנות) * בלי האווז – זהו מרק צמחוני/ טבעוני נהדר! פשוט מגישים עם קרוטונים מוקפצים עם פטרוזיליה.

מצרכים:
500 גרם אפונה יבשה( אני אוהבת להשרות כחצי שעה במים קרים- לא חובה)
כוס אפונה קפואה עדינה
בצל בינוני חתוך דק
גזר חתוך דק
2-3 גבעולי סלרי קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
עלה דפנה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית נענע יבשה
להגשה : 200 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים מעט את הבצל, גזר, סלרי ושום . ממוסיפים את התבלינים ונותנים להם להיפתח עוד 2 דקות. מוסיפים את האפונה היבשה ומים רותחים( 1-1/12 ליטר) . מביאים את הכל לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כ40 דקות עד לריכוך הירקות .(מדי פעם בודקים אם יש מספיק מים, אם לא -מוסיפים. ) טוחנים את המרק עם בלנדר מוט למרקם חלק וקטיפתי. מחזירים לסיר ומוסיפים את האפונה הקפואה, מביאים לרתיחה , מתקנים תיבול במידת הצורך.

להגשה:
מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות האווז עד להזהבה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומקפיצים עוד כחצי דקה.
מוזגים את מרק לצלחת הגשה ומפזרים מעל את הקוביות אווז.

בתאבון!