פילה פורל בבצק פילו ברוטב תפוחים חמצמץ

המצרכים הדרושים:
4 פילה פורל
כף ממרח עגבניות מיובשות,
חופן עלי בזיליקום
1 כף חזרת לבנה או אדומה
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית


לבצק פילו:
4 מלבני בצק פילו מרודד לגודל דף A4
3 כפות חמאה מומסת
2 כפות שומשום שחור
2 כפות מלח ים

לרוטב תפוחי עץ: 
4 תפוחי עץ גרנט ללא הליבה
מקולפים מרוסקים גס בפומפייה
1 כף חזרת לבנה
1 כף שום כתוש
1 כף מיץ סחוט
מיכל שמנת מתוקה

שלבי ההכנה: לבשל בקלחת קטנה את כל מרכיבי הרוטב. לצמצם את עד לקבלת סמיכות בינונית.
להמליח ולפלפל. לצרוב את הפילה במשך 1 דקה במחבת משומן, לצנן ולמרוח עליו את החזרת, ממרח העגבניות ועלי הבזיליקום.
לפרוש את הפילו על משטח חלק ומקומח, להניח את פילה הדג במרכז ולעטוף את הדג בבצק בצורת מעטפה סגורה.
למרוח בחמאה ולפזר שומשום שחור. לנקב בעזרת מזלג לשחרור החום ולאפות בחום של 180 מעלות כ־15 דקות, עד להזהבה.

הגשה: לצקת את רוטב התפוחים במרכז הצלחת, לחצות את מעטפת הפילו בקו אלכסוני או ישר, להניח את 2 חלקי הפילו על הרוטב. לקשט בתפוחי עץ מיובשים ומעט אבקת סוכר.