מרק שעועית- בולגרי אמיתי!

מרק שעועית – בולגרי אמיתי! ובאמת מרק השעועית הכי טעים שאכלתי!

מצרכים:
1 ק"ג שעועית לבנה מושרית לילה (כדאי להחליף את מי השריה כמה פעמים)
2-3 עצמות מח
חצי כילו בשר כתף (מס' 5) חתוך לקוביות 
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן
כף רסק עגבניות
ליטר ציר עוף חם (היום ניתן לקנות ציר מוכן)
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים מעט את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את העצמות והבשר ומטגנים עוד כחמש דקות, מוסיפים את הרסק וממשיכים לטגן עוד כשתי דקות. מוסיפים את השעועית ואת הציר עוף , מערבבים היטב , מביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל וגם מים חמים במידת הצורך. מורידים את האש ומבשלים שלוש ארבע שעות. מומלץ לאכול למחורת!

* ציר עוף מהיר :
גרון עוף, כנפיים, פולקה, גזר, כרישה, בצל, סלרי, עלה דפנה, גרגירים שלמים של פלפל שחור, מעט מלח. שמים הכל בסיר גדול מוסיפים מים ( שלוש ליטרׂׂ) מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים כ40 דקות. מסננים ויש לכם ציר נהדר! ניתן להקפיא.