ויטלו טונטו -מנה איטלקית קלאסית
מצרכים:
נתח שלם של סינטה עגל חלב ( נתח קשה להשגה, אך תמיד בנמצא אצל סוהיל) * אפשר להחליף את נתח הסינטה בחזה הודו ( כך עושים באיטליה כשעגל חלב לא בעונה) ואז התהליך דומה רק זמן הצליה בתנור מתארך לחצי שעה.
3 קופסאות טונה בשמן
מיץ מלימון אחד
חצי כוס שמן זית
מלח
להגשה:
צלפים משומרים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
אופן ההכנה:
את נתח הבשר משמנים היטב וצולים כשתי דקות מכל צד במחבת שחוממה מראש .
מחממים תנור ל200 מעלות וצולים את הנתח 15 דקות . מצננים לילה במקרר.
לרוטב טונה:
במאבד מזון שמים את הטונה( מסוננת היטב) , מיץ לימון ומלח( חצי כפית) ומאבדים למרקם חלק. מזליפים באיטיות את השמן זית עד לקבלת רוטב חלק . מתקנים תיבול.
להגשה:
פורסים את הנתח לפרוסות דקיקות כמו לקרפצ'יו , ( אם הפרוסות עבות מדי ניתן לשטח עם הצד החלק של פטיש שניצלים) ומסדרים בשכבה אחידה על צלחת שטוחה. מזלפים מסביב את הרוטב טונה. מפזרים מעט צלפים, מתבלים במעט מלח ס ופלפל שחור. מטפטפים מעל הכל מעט שמן זית ומגישים!
פשוט חוויה!