פחמימות

קמח אורז מלא (במחלקת בריאות)

יתרונות: מוריד כולסטרול ולחץ דם, קל יותר לעיכול, אינו מכיל גלוטן.

שימושים לדוגמא: לעיבוי רטבים, לאפייה.
ניתן להחליף את הקמח הרגיל בתבשילים בקמח אורז – כמו בפשטידות, לביבות ירקות ועוד. 
ניתן להכין פיתות, עוגיות וקרקרים מקמח אורז.

פצפוצי אורז ללא סוכר

יתרונות: ללא גלוטן, לא אלרגני. 
תחליף מעולה לקורנפלקסים למיניהם העשירים בסוכרים ופחמימות ריקות.

שימושים לדוגמא: ניתן להשתמש במקום קורנפלקס (אפשר להוסיף חלב סויה או חלב שקדים או חלב אורז).
ניתן להכין חטיף מתוק (לערבב עם טחינה, סילאן, אגוזים ושקדים).
ניתן להוסיף לבישול – בפשטידות או מרקים.

קינואה

יתרונות: טובה לבריאות הלב, מפחיתה לחץ דם ומגרנות, עוזרת להגן מפני סרטן, מכילה חלבון מלא ואיכותי מהצומח.
נטולת גלוטן.
מעולה לכולם ובעיקר לצמחוניים, טבעונים וספורטאים שזקוקים להשלמות חלבון. קלה לעיכול.

שימושים לדוגמא: לשטוף היטב לפני הבישול.
טעימה כתבשיל (עם בצל וגזר), בסלטים (לקרר לפני שמוסיפים), דייסות, ממולאים, לביבות קינואה אפויות, במקום אורז לסושי, במקום בורגול לסלט טבולה.

אורז מלא

יתרונות: מוריד כולסטרול, מפחית לחץ דם, עוזר למנוע סוכרת, מפחית שומנים בדם. 
משביע, טוב לירידה במשקל.

שימושים לדוגמא: מומלץ להשרות לפחות 3 שעות לפני הבישול במים. 
אפשר לשלב כתבשיל, במרק (כמו מרק עגבניות), בסלטים (אורז קר), ובממולאים.
האורז המלא העגול מתאים גם למילוי סושי.  
ניתן לעשות תבשיל מתוק מאורז מלא, גרגירי חומוס מבושלים וסילאן או לבשל את האורז המלא בחלב שקדים או חלב סויה עד קבלת דייסה. אם צריך להמתיק עם סטיבייה או סילאן. טעים להוסיף קינמון.

דפי אורז למילוי

יתרונות: טובים לירידה במשקל, דלים בקלוריות, משביעים, ללא גלוטן. 
(לשם השוואה – דף אורז אחד מכיל 30 קלוריות. טורטייה אחת מכילה 150-230 קלוריות).

שימושים לדוגמא: דוגמאות למילוי:
ירקות טריים 
"בלינצ'ס" – למלא בבצל ופטריות שאודו. למלא ולהכניס לתנור ל 30 דקות. 
"שטרודל" – להקפיץ במחבת תפוחי עץ, אגסים, קינמון, סטיבייה. למלא את דפי האורז ולאפות בתנור 30 דקות.

פסטה מאורז מלא

יתרונות: מורידה כולסטרול ולחץ דם, מפחיתה דלקתיות בגוף.
ללא גלוטן, דלת שומן.

שימושים לדוגמא: ניתן להשתמש עם רטבים כמו רוטב עגבניות או להקפיץ עם ירקות כגון פטריות, ברוקולי ועוד. 
יש להקפיד לא לבשל יתר על המידה.

שיבולת שועל / קוואקר

יתרונות: מרגיעה. 
מפחיתה כולסטרול. 
טובה למערכת העצבים. 
משביעה לאורך זמן ולכן יכולה להועיל לירידה במשקל. 
עוזרת לשינה טובה יותר.

שימושים לדוגמא: דייסה (ניתן להמתיק עם סטיבייה, סילאן או דבש).
להסמכת תבשילים ומרקים.
להוסיף לפשטידות.
גרנולה (מתוקה / מלוחה).

גריסים

יתרונות: מעולים להורדת רמות סוכר, בעלי אינדקס גליקמי נמוך.
מפחיתים שומנים בדם, כולסטרול, משביעים ולכן טובים לירידה במשקל.

שימושים לדוגמא: מרקים
בסלטים (לאחר שהתקררו)
תבשילים
חמין
ממולאים