לזנית בשר

מצרכים לתבנית בינונית ( 5-6 מנות):

חצי חבילה של דפי לזניה
600 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך דק
2 מקלות סלרי קצוצות
3 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה 
2 גבעולי טימין 
מרווה/ אורגנו / רוזמרין מה שאוהבים
כוס יין לבן יבש
2 כופסאות עגבניות חתוכות משומרות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חופן גדול של עלי בזיליקום
שמן זית
מלח 
פלפל שחור 
חצי כפית צ'ילי יבש

אופן ההכנה:
במחבת גדולה מחממים 4-5 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל, גזר , סלרי , שום, מטגנים כ5 דקות. מוסיפים את עלי הדפנה , צ'ילי, טימין ועלי מרווה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שכולו משנה את צבעו. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים על אש גבוהה עד לאידוי האלכוהול. מוסיפים את עגבניות והפטרוזילה ,מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.מוסיפים את הבזיליקום ומכבים.

כשהרוטב מוכן:
שמים מעט שמן זית בתחתית התבנית ומסדרים את דפי הלזניה בשכבה אחידה , מעל מפזרים כשליש מהרוטב . חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 40 דקות. לאחר 40 דקות מורידים את הנייר אלומיניום , מזלפים מעט שמן זית ואופים עוד כרבע שעה .
(אני אוהבת להעביר למצב גריל ואז החלק העליון יוצא מעט שרוף וקריספי).

בתאבון!